Generální partner










Program

30. října 2024

12:00 - 14:00 Prohlídka Pivovaru Protivín
14:30 - 22:00 Prohlídka Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity ČB ve Vodňanech, následuje uvítací party semináře s rybím rautem



31. října 2024

ÚVODNÍ SEKCE

09:00 - 09:10 Tomáš Brányik: Zahájení semináře
09:10 - 09:30 Adam Brož: Rozvoj pivovaru Budějovický Budvar n.p.
09:30 - 09:50 Pavel Kozák, Tomáš Randák: Jihočeská univerzita v ČB a její výzkumné infrastruktury aneb Od pasivních vzorkovačů kontroly kvality vody až po raky jako biosenzory v systémech včasného varování
09:50 - 10:20 Lubomír Neubauer: KHS Tradice a portfolio
10:20 - 10:40 Gilles Goemaere: Inovativní kvasné technologie pro výrobu svěžích nealkoholických a nízkoalkoholických piv
10:40 - 11:00 COFFEE BREAK


II. SEKCE

11:00 - 11:20 Alix Blease: Cask Ale - britská pivovarská tradice
11:20 - 11:40 Pavel Dostálek, Karolína Žižková, Lukáš Jelínek, Vratislav Psota: Vliv pulzního magnetického pole na zrno ječmene při sladování
11:40 - 12:00 Lukáš Jelínek, Dominik Čech: Vliv tepelné úpravy cereálních surogátů na kvalitu mladiny
12:00 - 12:20 Zdeněk Rosa: České chmelařství v roce 2024
12:20 - 12:40 Petra Kubizniaková, Karel Fous, Katarína Majtán: Divoké kvasinky v pivovarech -Part 3: Saccharomyces x non-Saccharomyces
12:40 - 14:00 OBĚD


III. SEKCE

14:00 - 14:20 Markéta Sedliaková: Molekulová spektroskopie v pivovarnictví
14:20 - 14:40 Phillipp Ahrens: Filtration and Stabilization with Ecoclear and Ecostab
14:40 - 15:00 Jiří Novák: Beer recovery - automatická crossflow filtrace zbytkových kvasnic
15:00 - 15:20 Karel Krofta, Petra Patáková, Tomáš Hašek, Lenka Mravcová: Vliv mikrobiální komunity chmele na kvalitu chmelových výrobků a piva
15:20 - 15:40 Martin Klingel: Vliv chemických přeměn složek chmele na senzorickou  a analytickou  hořkost piva
15:40 - 16:00 Tomáš Vrzal, Jan Enge: IBIS - Umělá inteligence pro hodnocení senzorické stability a analytické  kvality piva
16:00 - 16:20 Jana Olšovská, Michal Böhm: Nová metodika VUPS pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách 
16:20 - 16:40 COFFEE BREAK


IV. Sekce

16:20 - 16:40 Václav Šimek: 150 let Velkopovického pivovaru - historie, současnost, budoucnost  
16:40 - 17:00 Filip Teper: NIR analýza ječmene a sladu a představení novinek z portfolia.   O.K. SERVIS BioPro
17:00 - 17:20 Jiří Štěrba, Miroslav Punčochář, Tomáš Brányik: Využití hydrodynamické kavitace v procesu chmelovaru a s tím spojená úspora energie
17:20 - 17:40 Pavla Nekvapilová: Pivovar Radegast jako absolutní vítěz v úspoře vody
17:40 - 18:00 Vladimír Nesvadba, Jana Olšovská, Pavel Donner: Aplikace nových chmelových odrůd toleratních k suchu v pivovarské praxi
18:00 - 18:20 Tomáš Kinčl, Anna Bernatová: Vliv síranů ve varní vodě na senzorické vlastnosti piva
18:20 - 18:30 Závěr semináře 
18:30 Společenský večer 



1. listopadu 2024

Prohlídky pivovaru Budějovický Budvar n. p., K. Světlé 512/4, České Budějovice.
Prohlídka i s ochutnávkou trvá celkem 60 minut. Maximální kapacita skupiny je 30 osob

Časy prohlídek: 10:00, 10:20, 10:40, 11:00, 11:20.
Sraz vždy 10 minut před začátkem prohlídky v návštěvnickém centru Budějovického Budvaru. 

Požadavek na prohlídku pivovaru je třeba uvést v přihlášce na seminář. Časy prohlídek si zájemci upřesní při registraci v den konání semináře.